Mikkel Thygesen Brøndby IF Midtbanespiller

Mikkel Thygesen

Mikkel Thygesen

Mikkel ThygesenMikkel Thygesen (født den 22. oktober, 1984) er en dansk professionel fodboldspiller, der spiller for Brøndby i den danske Superliga. Han har spillet tre kampe for det danske landshold. Thygesen spiller rollen som offensiv midtbanespiller, for det meste i en central rolle, men også som wing.

Personlige oplysninger:

  • Fødselsdato: oktober 1984 (29 år)
  • Fødested: København, Danmark
  • Højde: 1,84 m
  • Spilleposition: Midtbanespiller

Biografi

Thygesen begyndte at spille ungdomsfodbold med Greve IF og Brøndby IF, før han fik sin senior debut med den danske 1. divisionsklub, Boldklubben Frem, i 2002-03 sæsonen. Han hjalp Frem blive oprykket til den danske Superliga i 2003-04 sæsonen og var en del af Frems startopstillingen i konkurrencen om dette danske mesterskab. Han spillede 30 af 33 kampe og scorede fem mål, men Frem blev nedrykket sidst på sæsonen.

Han besluttede at blive i Superligaen, og skrev kontrakt med FC Midtjylland (FCM) i sommeren 2004. Her blev han hurtigt en del af startopstillingen. Thygesen debuterede for det danske under-21 landshold i november 2004, da han afløste Sebastian Svärd i anden halvdel af 2006 ikvalifikationskampen mod Georgiens under-21 hold i den europæiske under-21 turnering. Han scorede et mål i spillet, som Danmarks under-21 hold vandt 4-2. I maj 2006 blev han valgt til den danske trup til hovedturneringen idet europæiske 2006 Under-21 Mesterskab.

Mikkel Thygesen Brøndby IF Midtbanespiller

Thygesen, der oprindeligt blev købt som wing af FCM, fik sit nationale gennembrud som central midtbanespiller, da han scorede syv mål for klubben i første halvdel af 2006-07 sæsonen. Den 15. november, 2006, fik han sin debut med det danske senior-landshold under landstræner Morten Olsen. Thygesen kom med som erstatning for Christian Poulsen i anden halvdel af en venskabskamp mod Tjekkiet. Fem dage senere blev han opkaldt til liga landsholdet som deltager i turen til USA, El Salvador og Honduras i januar 2007.

Den 9. januar 2007 blev han solgt til Borussia Mönchengladbach i den tyske Bundesliga. Rygterne havde oprindeligt sendt ham til Alemannia Aachen, men de var uvillige til at betale den transfersum, der blev krævet af FCM. Han tog med Mönchengladbach på deres januar træningslejr, hvilket betød, at han måtte droppe ligaens landsholds tour. Den 27 januar, 2007, debuterede han i Bundesligaen mod Energie Cottbus. Han spillede to kampe under træner Jupp Heynckes, men da Heynckes blev fyret, havde Thygesen hårdt ved at bane vejen ind på førsteholdet. Det lykkedes ikke Thygesen at komme med på holdet under den nye træner, Jos Luhukay, og han spillede kun i tre af de resterende 15 ligakampe.

Borussia Mönchengladbach blev nedrykket fra Bundesligaen i slutningen af ​​sæsonen, og Thygesen søgte at forlade klubben i sommeren 2007. Han vendte tilbage til FC Midtjylland den 1. juli, 2007 med den hensigt at styrke sin tidligere klub før UEFA pokalturneringen i 2007-08.

Den 1. juni, 2011 underskrev han en 3-års ​​kontrakt med Brøndby IF.